Парламентський комітет майже завершив розгляд поправок до законопроєкту про мобілізацію
19:30 28.03.2024
323

Парламентський комітет з національної безпеки та оборони наближається до завершення аналізу поправок до законопроєкту про мобілізацію, проінформував народний депутат Ярослав Железняк. За його словами, було вивчено 4051 з 4266 поданих правок, і роботу планують завершити завтра.

Проведено ретельний аналіз 95% поправок до мобілізаційного законопроєкту, залишаючи за собою завдання доробити решту в найближчий час, зауважив Железняк.

Однак, депутат підкреслив, що завершення перегляду поправок не є синонімом до того, що документ готовий до фінального голосування. Перед голосуванням за друге читання буде ще одне засідання для розгляду додаткових комітетських поправок та потрібно офіційно затвердити всі розглянуті зміни, час проведення якого поки що не визначено.

Железняк нагадав, що раніше прогнозував завершення перегляду поправок на 28 березня, зазначивши, що комітет уже опрацював 3518 з них днем раніше.

Законопроєкт №10449 про мобілізацію, що вносить зміни до чинного законодавства, було схвалено у першому читанні 7 лютого. Парламентарії заявляли про намір допрацювати документ до другого читання, зокрема, шукаючи компроміси стосовно питань відстрочки від служби для аспірантів та арешту рахунків.

Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що комітет відкинув пропозицію про мобілізацію осіб з 18 років, під час обговорення цього законопроєкту.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також