РНБО наклала санкції на нових власників літаків, які літали до Росії
17:29 10.11.2021
253

СБУ рекомендувала Раді нацбезпеки і оборони застосувати санкції відносно нових власників літаків, які раніше були пов’язані з компанією JET4U S.R.L. і літали до Росії. Про це повідомив Голова СБУ Іван Баканов під час брифінгу за результатами засідання РНБО.

У січні за пропозицією Служби безпеки були вжиті обмежувальні заходи проти молдовського оператора чартерних рейсів. Але наразі зафіксовано спроби обійти ці обмеження.

«На момент прийняття рішення про санкції чотири повітряних судна знаходились за межами України, а один літак, який використовував Медведчук, – перебував в аеропорту «Жуляни». Там він знаходиться і зараз. Згодом бенефіціари суден почали змінювати власників та обслуговуючі компанії», - пояснив Баканов.

Він додав, що у лютому СБУ запропонувала оновити санкції, застосувавши їх вже до нових власників-нерезидентів. Новий пакет обмежень стосувався низки компаній з Британських Віргінських островів.

«Ми фіксуємо спроби змінити власників, обслуговуючі компанії та бортові номери. І таким чином обійти санкції. Але я не думаю, що ці юридичні хитрощі дадуть свій результат. Адже СБУ сьогодні рекомендувала РНБО застосувати санкції і до нових власників», - підкреслив голова Служби безпеки України.

Як повідомлялося, раніше в Україні з ініціативи СБУ запровадили санкції проти молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA, котрі літають до аеропортів держави-агресора РФ. Літаками цих авіакомпаній до Росії користувалися голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його колега Тарас Козак.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також