ЦВК відмовила у проведенні всеукраїнського референдуму
17:34 30.11.2021
267

Центральна виборча комісія України припинила ініціативу проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. Про це інформує пресслужба ЦВК.

“ЦВК припинила ініціативи проведення всеукраїнського референдуму”, - інформують у ЦВК.

Повідомляється, що 26 серпня ЦВК зареєструвала 5 ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

Комісія встановила строк збору підписів виборців під цими ініціативами: 90 днів – з 27 серпня до 24 листопада 2021 року включно.

Таким чином, відповідно до закону, не пізніше 18 години дня, в який закінчується строк збору підписів на підтримку ініціативи проведення всеукраїнського референдуму, до ЦВК уповноваженим представником ініціативної групи передаються пронумеровані та зброшуровані підписні листи на підтримку ініціативи проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, а також протокол про підсумки збору таких підписів.

Однак станом на вказаний час до Комісії відповідні документи не надійшли.

Відтак, Комісія взяла до відома, що підписні листи на підтримку ініціатив проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з означених питань до ЦВК не передано та припинила такі ініціативи.

 Також ЦВК взяла до уваги, що повноваження офіційних спостерігачів з всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, акредитованих Комісією, припиняються із припиненням такої ініціативи.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також