Помер посол України в Таїланді Андрій Бешта
12:00 30.05.2021
299

У ніч на неділю, 30 травня помер Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Таїланд Андрій Бешта.

"Міністерство закордонних справ України з глибоким сумом сповіщає, що 30 травня на 46-му році життя помер Надзвичайний і Повноважний посол України в Королівстві Таїланд Андрій Петрович Бешта", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС України в неділю.

Бешта був звільнений з посади посла у квітні і вже готувався до повернення в Україну з Таїланду.

За дипломатичними правилами, деякий час після офіційного звільнення з посади посла він ще лишається у країні перебування, закриває справи та проводить прощальні зустрічі й перемовини у статусі представника країни. Саме цим Андрій Бешта займався протягом останніх тижнів. Про причини смерті наразі нічого невідомо.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, Андрій Бешта розпочав роботу в МЗС України в 1998 році після закінчення факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка. Працював у сфері багатосторонніх відносин в центральному апараті МЗС, направлявся в закордонні відрядження до Постійного представництва України при ООН в Нью-Йорку та Посольства України в Таїланді, був членом української делегації для участі в роботі 67-70-ї сесій Генеральної Асамблеї ООН.

З листопада 2015 року обіймав посаду Надзвичайного і Повноважного посла України в Королівстві Таїланд. З 2017 року був також послом України в Лаосі та М'янмі за сумісництвом.

 

Читайте також