Масована ракетна атака росії 26 серпня: наслідки ударів на Вінниччині та інших регіонах України
12:36 26.08.2024
350

У понеділок, 26 серпня, росія здійснила масовану атаку на Україну, використовуючи стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-22, а також безпілотні літальні апарати (БПЛА). З акваторії Чорного моря та винищувачів МіГ-31К були випущені ракети, що спричинило значні руйнування та жертви по всій країні. Одним із регіонів, який зазнав ударів, стала Вінницька область.

Вінницька область: наслідки ударів

Російські ракети влучили в об'єкти інфраструктури у Вінницькій області, спричинивши значні пошкодження. За попередньою інформацією, жертв немає, але є поранені. Частина населених пунктів області залишилася без електроенергії через пошкодження енергетичних об'єктів. Енергетики та аварійні служби активно працюють над відновленням пошкодженої інфраструктури.

Загальна ситуація по Україні

Київ та область

У столиці та Київській області було зафіксовано влучання ракет у кілька об'єктів інфраструктури. Внаслідок атаки пошкоджено приватні будинки, одна людина отримала поранення. Через падіння уламків знищених повітряних цілей у кількох районах Києва було припинено водопостачання, також спостерігаються перебої з електроенергією.

Львівська область

На Львівщині внаслідок ракетних ударів було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури. У Львові та області частково відсутнє електропостачання, що може призвести до перебоїв із водопостачанням.

Дніпропетровська область

У Дніпропетровській області російська ракета влучила в житловий будинок, в результаті чого загинув 69-річний чоловік. Також зафіксовано пошкодження інфраструктури, що спричинило перебої з електропостачанням у регіоні.

Зазначимо, російські удари завдали шкоди в багатьох інших областях України, включаючи Рівненську, Житомирську, Одеську, Полтавську, Харківську та Запорізьку області. У багатьох регіонах було зафіксовано перебої зі світлом через пошкодження енергетичної інфраструктури, а також затримки в русі залізничного транспорту.

Енергетична криза та відключення електроенергії

Масовані удари росії по енергетичній інфраструктурі України призвели до серйозних перебоїв з електропостачанням у багатьох регіонах. "Укренерго" було змушене застосувати екстрені відключення електроенергії для стабілізації системи. Це призвело до зупинки електротранспорту в Одесі, а також запровадження аварійних графіків відключення світла в Миколаївській та інших областях.

Автор: Павло Перушко
Читайте також