російська дальна авіація відновила атаки на Україну після місячної паузи - звіт Міноборони Британії
12:31 22.03.2024
252

Згідно з доповіддю розвідки, опублікованою Міноборони Британії, після останнього масштабного зимового авіаційного удару росії на Україну минуло більше місяця, перш ніж вони змогли відновити свій військовий потенціал.

У звіті зафіксовано, що ця атака, яка відбулася 21 березня, була першою за понад місяць, де російська дальна авіація брала участь. Відзначається, що проміжок часу між цими двома авіаударами на Київ становив 44 дні. У цій останній атакі були задіяні щонайменше 10 літаків Ту-95 з авіабаз у Оленегорську та Енгельсі, а також винищувачі МіГ-31. Було випущено не менше 20 ракет, включаючи новітні російські крилаті ракети Х-101/Х-102 та балістичну ракету "Кинджал", націлені переважно на об'єкти в Києві.

Згідно з аналітиками, причиною тривалої паузи між авіаударами були проблеми управління та планування, а також можливі санкції, які обмежили доступ Росії до ключових компонентів для літаків та ракет. У той же час успішна робота української ППО також ускладнила планування російських місій.

Наголошується, що росія, ймовірно, продовжуватиме завдавати удари по критично важливих об'єктах з метою тиску на уряд України та населення, хоча тактична авіація має обмежений вплив на загальний конфлікт.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також