Шмигаль анонсував перший корабель з вугіллям для Центренерго
19:04 20.11.2021
292

Україна домовилася про поставки вугілля зі Сполучених Штатів. Наступного тижня очікується перший корабель з вантажем для Центренерго.

Про це в «Суботньому інтерв'ю» Радіо Свобода сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ми очікуємо, що до кінця цього місяця або на початку наступного місяця вугілля в Україні вже буде. І, в принципі, ми вийдемо на стандартні параметри, але і зараз нам достатньо тієї потужності, якою володіє Україна. У нас базу забезпечує атомна генерація, яка працює у більшій потужності, ніж минулі осінньо-зимові періоди. У нас є наша гідрогенерація, вітрогенерація працює. Сонячна навіть зараз уже дає свою частинку. Працюють у київському енерговузлі ТЕЦ на газі підняті, але це технологічні питання. Тобто, в принципі, зараз енергосистема України збалансована і повністю забезпечена електроенергією", – зазначив Шмигаль. 

За його словами, ті випадки, коли десь в окремих населених пунктах світло вимикається на годину або дві, – це робочі моменти ремонтів. Це планово, тому відповідна інформація є на сайті Міненерго.

"Там на кожен день кожне обленерго подає план ремонтів, які відбуваються в тих або інших населених пунктах. З цим можна наперед ознайомитися", – сказав прем'єр.

Також, за словами прем'єр-міністра, очікується, що морським шляхом буде доправлено вантаж вугілля з Казахстану.

«Є інформація про те, що вугілля з Казахстану через Тамань, через порт виходить і буде спрямовуватися в Україну. Залізничне сполучення дійсно заблоковане, але морським транспортом є інформація, що перший корабель будуть відправляти буквально в найближчі дні», - сказав Шмигаль.

Також прем'єр-міністр повідомив, що державним шахтам було доручено збільшити видобуток вугілля.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також