Спецгрупа Мінсоцполітики розробляє план повернення дітей-сиріт з-за кордону з акцентом на об'єднання родин
19:29 13.08.2024
258

На сьогодні понад 2 000 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають за кордоном. Державна служба України у справах дітей повідомляє, що спеціальна робоча група при Міністерстві соціальної політики активно працює над розробкою плану їхнього повернення та влаштування в сімейні форми виховання в Україні.

Зазначається, що пріоритетом залишається об'єднання рідних братів і сестер, які через вторгнення опинилися в різних інституційних закладах та були евакуйовані до різних країн.

Голова Державної служби у справах дітей Петро Добромільський наголосив на важливості якісного моніторингу становища цих дітей та визначення їхніх індивідуальних потреб. Разом із командою з понад 40 фахівців, служба займається цим питанням.

Щодо усиновлення, Добромільський зазначив, що українські кандидати в усиновлювачі можуть приймати дітей у свої родини навіть без повернення дітей до України. Вони мають можливість познайомитися з дітьми як під час виїзду за кордон, так і через онлайн-спілкування. Під час відеодзвінків дитина знайомиться з потенційними батьками, після чого вони можуть забрати її до нового дому.

Автор: Павло Перушко
Читайте також