"План Маршалла, який сьогодні обговорюють, потрібно втілювати", - Кличко в Давосі обговорив економічну допомогу Україні й Києву
12:00 26.05.2022
259

Мер Києва Віталій Кличко в Давосі взяв участь і виступив на неформальній зустрічі лідерів світової економіки (IGWEL), повідомляє офіційний сайт КМДА.

Віталій Кличко наголосив, що ідея створення плану Маршалла для України – важлива, і її треба втілювати. Оскільки Україна, яка сьогодні героїчно б’ється за свою державність і волю, потребує відновлення не тільки економіки, а й масштабної відбудови інфраструктури, яку затято знищують російські варвари.

"Наші партнери готові допомагати. Але ключовим фактором для них є закінчення військових дій. Я переконаний, що у нас буде великий шанс відбудувати не тільки економіку, а й зробити великий ривок у модернізації й розвитку нашої держави. І над цим працювати потрібно вже сьогодні. Йдеться про план Маршалла, над яким вже працюють і будуть готові представити наші партнери" – сказав після зустрічі Віталій Кличко.

Зокрема, мер Києва зустрівся з головою МВФ Крісталіною Георгієвою, президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, головою правління компанії Siemens Роландом Бушем, головою Мюнхенської конференції з безпеки Вольфгангом Ішингером, засновником Давоського форуму Клаусом Швабом.

Також відбулася зустріч Віталія Кличка з першим віце-президентом ЄБРР Юргеном Рігтерінком. Віталій Кличко подякував за багаторічну співпрацю банку зі столицею України. Перший віце-президент банку під час зустрічі підкреслив, що ЄБРР готовий не чекати, а вже сьогодні інвестувати в проекти з відновлення Києва та України. І відкритій до пропозицій щодо проектів, які потрібно реалізувати.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також