Програма зайнятості українських біженців у Німеччині: низькі результати через економічні та соціальні виклики
11:53 02.02.2024
254

Три місяці після введення програми сприяння зайнятості українських біженців у Німеччині не демонструють значного прогресу. За даними Федерального агентства з праці, з 840 тисяч працездатних біженців з України у ФРН працевлаштовані тільки 170 тисяч, повідомляє DW.

Програма Job-Turbo, яка мала на меті полегшити входження українських біженців на німецький ринок праці, не досягла очікуваних результатів за перші три місяці її дії.

Зокрема, відсоток українок, які змогли знайти роботу у січні цього року (1,2%), опустився нижче показника минулого року (1,7%). Для українських чоловіків цей показник знизився з 3,4% у січні минулого року до 2,4% у січні поточного року, за даними агентства.

Даніель Терценбах, відповідальний за впровадження програми, вказав на несприятливу економічну ситуацію як на одну з причин таких показників. Він також наголосив, що з 68% українських біженців є жінки, із яких кожна третя має дітей, що ускладнює організацію догляду за ними та, відповідно, їхню інтеграцію на ринок праці.

"Інтеграція жінок на ринку праці виявляється значно складнішою, ніж для чоловіків," - зазначив представник Федерального агентства з праці.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також