Прокат самокатів: що зміниться після підписання Меморандуму
10:02 25.06.2021
396

​​​​Прокат електросамокатів: що зміниться після підписання Меморандуму з операторами

Максимальна швидкість знижується із 30-35 км/год до 20 км/год. У спеціально визначених (зелених, пішохідних та історичних) зонах швидкість має сягати не більше 14 км/год.

Запроваджуються зони, де буде заборонено залишати самокати: історичний центр, зони навколо дипломатичних установ, окремих державних органів, правоохоронних органів, а також суб’єктів, які ведуть свою діяльність у галузі національної безпеки і оборони.

Запроваджено спеціальний перелік зон, на під’їзді яких, самокат буде вимикатися. Серед них: Пейзажна алея, пішохідна частина вулиці Сагайдачного, деякі релігійні та чутливі зони, наприклад, кладовища, а також частина зон навколо органів державної влади.

Операторів зобов'язано страхувати кожного користувача на випадок нещасних випадків і травм при використанні самокату. Поліс має покривати витрати на медичну допомогу та лікування, а також шкоду, завдану майну третіх осіб – від 100 тисяч гривень.

На кожний самокат із обох боків має наноситись спеціальний номер у форматі літери і трьох цифр. Це дозволить людям скаржитися адресно, передавати інформацію так, щоб ідентифікувати порушників було легше.

Будуть впорядковані точки ранкового старту: 1025 точок будуть у всіх районах Києва на чітко затверджених паркомісцях на 5 і 10 самокатів. І лише з них самокати мають стартувати.

❗️Документ підписали представники всіх семи компаній, що сьогодні надають послуги прокату електросамокатів у Києві.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також