Україна підготувала рекордний запас дров на опалювальний сезон
13:00 06.12.2022
252

Україна підготувала рекордний запас дров на опалювальний сезон 2023, повідомляє голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

«На 1 грудня на наших складах зберігається понад 260 тисяч метрів кубічних паливної деревини. Запаси створені по всій Україні», – написав Болоховець.

За підсумками останнього тижня заготівля також тримається на рекордних позначках і значно перевищує реалізацію, додає Юрій Болоховець. Загалом у грудні передбачена заготівля 314 тисяч кубічних метрів дров.

Зараз дрова поставляють в східні та південні прифронтові райони. Великий осяг палива передають українським військовим.

З 1 жовтня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій почало видавати у регіонах, що прилягають до зони бойових дій, безоплатну паливну деревину для обігріву осель.

Претендувати на таку допомогу від держави можуть самотні люди похилого віку (від 60 років), важкохворі, люди з інвалідністю І та ІІ групи, багатодітні сім'ї, вагітні, матері дітей до двох років та люди, які не користувались субсидією з початку опалювального сезону.

Попередньо, треба подати заяву до органів місцевої влади. Які документи потрібні, читайте за посиланням.

На отримання безкоштовної паливної деревини можуть претендувати усі домогосподарства Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської областей. Але надавати її будуть у порядку черговості, з урахуванням критеріїв вразливості категорій населення. Черговість пріоритетності визначають в обласних військових адміністраціях.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також