Уповноважений Верховної Ради обговорив проєкт Трудового кодексу: рекомендації та зауваження
19:37 19.03.2024
256

В Офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини обговорили необхідність внесення змін до проєкту Трудового кодексу, що розробляється Міністерством економіки. Про це повідомив Лубінець у своєму Telegram-каналі.

Засідання Експертної ради, яке відбулося 19 березня, було присвячене обговоренню проєкту Трудового кодексу України. Головним доповідачем став співголова Експертної ради, директор ГО "Трудові ініціативи" Георгій Сандул, який висловив ключові зауваження до цього проєкту, зосередивши увагу на потенційних порушеннях прав людини в разі його прийняття.

Олена Колобродова, представник Уповноваженого з соціальних та економічних прав, також виступила на засіданні, заявивши, що проєкт Трудового кодексу був розглянутий Секретаріатом Уповноваженого, і його позиція була направлена до Міністерства економіки України.

У підсумку представник Уповноваженого підкреслила, що Україні варто готуватися до повоєнного періоду вже зараз, а не чекати його завершення, і для цього необхідна відповідна нормативно-правова база, спрямована на домінування європейських трудових цінностей та соціального миру.

Експертна рада ухвалила рішення не підтримувати проєкт Трудового кодексу в його поточній редакції, вважаючи, що він потребує значних змін, та надіслати зауваження до Міністерства економіки для врахування їх у подальшій роботі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також