В Україну доставлять додаткові дози вакцини проти грипу
13:00 27.12.2022
253

В Україну доставлять додаткові 30 тисяч доз вакцини проти грипу до 29 грудня, повідомляють у МОЗ. Щеплення можна робити протягом усього сезону грипу, що зазвичай триває із жовтня до травня наступного року. Імунітет має сформуватися протягом тижня або двох.

У МОЗ нагадують, що вакцинуватися потрібно лише цьогорічною вакциною, бо вона розроблена саме проти тих штамів, які циркулюють у цьому році.

Вакцинуватися насамперед слід людям із групи ризику: медикам, вагітним, сектору безпеки, дітям до 5 років, літнім людям старше 60 років, пацієнтам із хронічними захворюваннями, вчителям і тим, хто працює у місцях скупчення людей. Робити щеплення закликають водночас і всіх українців, щоби потенційно зменшити навантаження на систему охорони здоров’я під час повномасштабної війни.

У якості гуманітарної допомоги від компанії Sanofi та в рамках ініціативи PiVi Україна вже отримала 223 тисячі доз вакцин проти грипу. Крім того, на комерційний ринок має зайти 150 тисяч доз вакцин. Поки що в аптеках є лише 50 тисяч. Це пов’язано з тим, що на вакцину недостатній попит.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також