Французький канал вибачився і пояснив, чому зобразив карту України без Криму
21:00 11.01.2022
254

Французький телеканал показав мапу з окупованим Кримом як частиною Росії. Він пояснив, що ситуація виникла через технічну помилку

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На мапі у відеосюжеті про Україну видно, що після анексії Крим був пофарбований у той же колір, що й територія Росії, тоді як для неконтрольованих Києвом частин території Донецької та Луганської областей обрали окреме позначення кольорів.

Пізніше співробітниця посольства України у Франції повідомила, що телеканал вибачився і зазначив про “технічну помилку”, через яку сталася ситуація.

Зокрема, в коментарі під постом кореспондентки “Тиждень” у Парижі Алли Лазаревої, яка, власне, і звернула увагу посольства на те, що у сюжеті телеканалу тимчасово окупований український Крим зобразили на карті "російським", Присяжнюк Майор відповіла: “Від імені посольства спілкувалися з редакцією. Отримала вибачення, пояснення та запевнення, що така ситуація не повториться: графічний підрядник припустився технічної помилки (відсутня штрихівка анексованого Криму і зазначення невизнання цієї анексії міжнародною спільнотою), але це жодним чином не відображає позицію телеканалу щодо українського Криму”.

Вона також зазначила, що контент навколо української тематики на France Télévisions загалом збалансований і коректний. “Продовжуємо слідкувати за дотриманням принципу "нульової толерантності" до викривленого відображення тимчасово окупованого Криму у французькому публічному та медійному просторі”, - додала співробітниця посольства.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також