Україна формує переговорну команду для вступу до ЄС у першому півріччі 2024 року, заявив Шмигаль
17:00 16.02.2024
284

У першому півріччі поточного року Україна планує створити переговорну групу для обговорення умов вступу до Європейського Союзу, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на урядовому засіданні.

Європейська інтеграція є одним з ключових напрямків урядової діяльності на 2024 рік, як було оголошено сьогодні після затвердження відповідного плану Кабінетом Міністрів.

"Наш шлях до ЄС був величезним випробуванням. Нині ми на порозі початку переговорів про вступ. Завдяки чотирирічній програмі на суму 50 мільярдів євро, ми вже в найближчі місяці створимо спеціалізовану переговорну команду. Паралельно розробляється Національна програма з приведення українського законодавства у відповідність до норм ЄС", - заявив Шмигаль.

Уряд також активно працює над розширенням "економічних" та "транспортних" безвізових режимів і підготовкою до укладення "промислових" та "роумінгових" безвізових угод з ЄС, а також планує відкриття спільних прикордонних переходів з країнами ЄС.

"Ми активно працюємо над тим, щоб забезпечити умови для укладення угод про "промисловий" та "роумінговий" безвіз з ЄС, а також створення спільних прикордонних пунктів з нашими європейськими сусідами. Це наближає момент, коли український стяг замайорить у Брюсселі поряд з прапорами інших держав-членів ЄС", - підсумував Шмигаль.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також