Україна припинила дію двох угод із рф у сфері ядерної безпеки
13:32 27.06.2022
262

Державна інспекція ядерного регулювання України припиняє дію двох угод із Російською Федерацією у сфері ядерної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом" у Telegram.

«У зв’язку з військовою агресією російської федерації, Державна інспекція ядерного регулювання України припиняє дію міжнародних договорів, які стосуються співпраці країн у сфері ядерної безпеки. Відповідний наказ, 24 червня 2022 року, підписав в.о. голови Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що згідно із наказом, припиняється дія таких міжнародних договорів України:

  • Угоди про співробітництво між Міністерством охорони навколишнього природного середовища і ядерної безпеки України та федеральним наглядом росії за ядерною та радіаційною безпекою (підписана у Відні 19 вересня 1996 року);
  • Угоди між Державним комітетом ядерного регулювання України та федеральним наглядом росії з ядерної і радіаційної безпеки про обмін інформацією і співробітництво в сфері регулювання безпеки при використанні ядерної енергії в мирних цілях (підписана у Москві 14 серпня 2002 року).

«Про припинення дії вказаних міжнародних договорів поінформовано Міністерство закордонних справ України», - зазначається в повідоменні.

Наказ узгоджено із Міністерством закордонних справ України, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, віцепрем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також