Україна та Іспанія об'єднують зусилля для адаптації системи автоматичної зміни колії вантажних вагонів
20:01 07.03.2024
283

Україна та Іспанія співпрацюватимуть над впровадженням технології автоматичної зміни ширини коліс вантажних вагонів для спрощення переходу на різні типи колій, згідно з повідомленням пресслужби Укрзалізниці.

Меморандум про адаптацію іспанських технологій до українських реалій було укладено між Укрзалізницею та іспанським оператором залізничної інфраструктури Adif.

За словами віце-прем'єра України Олександра Кубракова, основна мета цієї ініціативи - досягнення стабільних обсягів експорту, які були зафіксовані у 2021 році, та підвищення швидкості переміщення товарів і пасажирів між ЄС та Україною, що є критично важливим в умовах війни.

Інноваційна технологія, яка була розроблена в Іспанії для зміни колії з 1435 мм на 1668 мм, буде адаптована для автоматичного регулювання колісних пар між стандартами 1520 мм, 1435 мм та 1668 мм.

Обидві країни також погодилися спільно займатися пошуком фінансування від Європейського Союзу для цього проекту та встановленням конкретних цілей і термінів для його виконання.

Додатково, Україна та Іспанія співпрацюватимуть над розвитком високошвидкісного залізничного сполучення в Україні, з аналізом європейської залізничної інфраструктури та управління рухом для ефективного впровадження проєкту.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також