У 2024 році Збройні сили України отримали 46 нових видів вітчизняного озброєння
18:16 29.02.2024
270

З початку 2024 року Збройні сили України отримали 46 нових типів вітчизняного озброєння, повідомила прес-служба Міністерства оборони.

У відомстві зазначають, що обсяг нового озброєння цьогоріч значно перевищує показники за аналогічний період минулого року. В Міноборони підкреслюють, що модернізація і розробка нових зразків озброєнь в країні здійснюється на постійній основі.

Серед розроблених видів озброєння - самохідні артилерійські установки "Богдана", системи радіоелектронної боротьби, дрони, та стрілецька зброя.

"Ми докладаємо усіх зусиль для того, аби Україна могла в майбутньому забезпечувати свої оборонні потреби самостійно. Важливо відзначити, що в процесі розвитку вітчизняної оборонної промисловості ключову роль відіграють підтримка наших міжнародних партнерів, фінансові та технологічні інвестиції. Співпраця з іноземними компаніями та створення спільних підприємств, укладення довгострокових договорів через міжнародні консорціуми є пріоритетом", - коментує заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Процес кодифікації, який передбачає офіційний допуск вітчизняного озброєння та техніки до експлуатації з присвоєнням коду НАТО, відкриває можливість для закупівлі такого озброєння за державні кошти для потреб Збройних сил України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також