У Києві відбулася зустріч у рамках Транспортного діалогу між Україною та Єврокомісією
20:42 21.03.2024
252

У четвер, 21 березня, в Києві відбулася зустріч високого рівня у рамках Транспортного діалогу між Україною та Єврокомісією. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

На зустрічі присутні були міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та Генеральний директор Директорату Єврокомісії з питань мобільності та транспорту (DG Move) Магда Копчинська.

Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці щодо "Шляхів солідарності", мережі TEN-T, розвитку прикордонної інфраструктури, продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС, розвитку експортних потужностей на морі та залізниці, а також підтримка авіагалузі.

Олександр Кубраков зауважив, що співпраця з Єврокомісією в області транспорту та логістики має велике значення для збільшення обсягів експорту та імпорту між Україною та країнами ЄС. Він також зазначив плани спільної роботи у рамках програми Connecting European Facilities (CEF) для розбудови пунктів пропуску на кордоні.

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України додали, що основна увага на засіданні була приділена співпраці у розвитку всіх видів транспорту та модернізації критично важливої транспортної інфраструктури з пріоритетом на мережу TEN-T. Обговорили також необхідність узгодження нормативно-правових актів для підтримки транспортної безпеки та впровадження сталих рішень для міжміської та міської мобільності.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також