У Офісі президента відкидають звинувачення недостатньому цінувані України Польщі за підтримку
20:05 31.07.2023
254

Офіс президента України відповів на заяви держсекретаря - керівника офісу з питань міжнародної політики в адміністрації президента Польщі, Марчина Пшидача, щодо недостатнього цінування допомоги, наданої Польщею. Заступник керівника Офісу президента України, Андрій Сибіга, у своєму коментарі на європейському новинному порталі Європейська правда заявив, що такі заяви є безпідставними та спрямованими на створення недружнього іміджу України.

Сибіга відкинув претензії, що Україна не виставляє належну вдячність Польщі за її підтримку. Він підкреслив, що існує дружній та відкритий діалог між президентами України та Польщі, а також високий рівень взаєморозуміння та довіри. Андрій Сибіга також наголосив на значущості ролі Польщі у допомозі Україні, особливо у контексті конфлікту на Сході України.

Він нагадав, що українські військові щоденно віддячують Польщі та іншим союзникам за підтримку української територіальної цілісності. Польська зброя в руках українських військових є ефективним засобом стримування російської агресії. Андрій Сибіга також наголосив, що підтримка України з боку Польщі є не лише благочинністю, але і інвестицією у власну безпеку Польщі.

Заступник керівника Офісу президента висловив впевненість, що співпраця між Україною та Польщею має міцні перспективи та вони приречені на міцний союз і братерство. Водночас, Андрій Сибіга вважає заяви польських політиків про неблагодарність України недоречними та віроломними, оскільки Україна дякує своїм союзникам за підтримку, незважаючи на складні умови війни на Сході країни. Він підкреслив, що такі спроби створення негативного іміджу України в контексті підтримки Польщі є маніпулятивними і не відповідають реальності.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також