Україна готова до опалювального сезону: понад 99% об'єктів ЖКГ готові
20:33 10.10.2023
255

На початку жовтня в Україні підготовку до опалювального сезону 2023/24 завершено на понад 99% об'єктів комунальної та житлово-комунальної сфери (ЖКГ), повідомив віце-прем'єр-міністр з питань відновлення та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Ми завершили підготовку до опалювального сезону 2023/24. Станом на 1 жовтня понад 99% об'єктів ЖКГ готові. Міста та громади на територіях, які перебувають під контролем, де немає можливості надати тепло, відсутні.

У наступних тижнях тепло буде доступне в усіх українських житлових будинках, і, відповідно до погодних умов, в деяких громадах уже розпочато підключення соціальних об'єктів до систем опалення", - заявив міністр.

За його словами, під час підготовки були створені необхідні резерви обладнання та матеріалів, фінансово підтримано громади, які подали заявки на відновлення критичних інфраструктурних об'єктів.

"Серед підготовчих заходів проводилися спеціальні навчання з участю теплопостачальних підприємств, операторів газорозподільних систем та працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), на яких вони тренувались у оперативному підключенні обладнання в умовах пошкодження систем тепло- та водопостачання", - підсумував він.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також