Україна отримала 496 вантажів гуманітарної допомоги для енергетичного сектору у 2023 році від 34 країн
18:31 23.11.2023
254

У 2023 році Україна отримала значну кількість гуманітарної допомоги для свого енергетичного сектору від 120 компаній, урядових структур та громадських організацій із 34 країн. Ця допомога складалася з 496 вантажів обладнання, яке загалом важило 5 938 тонн.

Серед отриманого устаткування були генератори, трансформатори, автотрансформатори, обмежувачі перенапруги, автоматичні вимикачі різної потужності та інше спеціалізоване обладнання. Частина цього обладнання, близько 5,2 тисяч тонн, вже розподілена між 104 компаніями, що діють у паливно-енергетичному комплексі країни.

Найбільший обсяг допомоги був спрямований до енергетичних компаній Миколаївської (657 тонн), Донецької (494 тонни) та Херсонської (454 тонни) областей. Крім цього, устаткування також було передано для потреб енергетичних компаній Харківської, Чернігівської, Сумської, Запорізької та Одеської областей.

Герман Галущенко, міністр енергетики України, підкреслив важливість цієї допомоги, зазначивши, що підготовка до опалювального сезону в умовах війни стала викликом для енергетиків. Він зауважив, що завдяки цьому обладнанню здійснено необхідні ремонти, підготовка до сезону опалення була успішно забезпечена, завдяки співпраці з партнерами з інших країн.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також