Україна отримала аварійне постачання електроенергії з Румунії, Словаччини та Польщі
17:12 18.05.2024
253

На запит України вночі та вранці 18 травня здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Румунії, Словаччини та Польщі. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"Сьогодні в нічні та ранкові години на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Румунії, Словаччини та Польщі," - йдеться у повідомленні.

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом, і аварійна допомога не залучалася. Проте в вечірні години обмежувалися споживачі.

В денні години Україна надавала аварійну допомогу Польщі, отримуючи надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

Зазначається, що з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах плануються обмеження для промислових споживачів. Відключення побутових споживачів наразі не передбачається.

Наслідки обстрілів

Вночі в Полтавській та Харківській областях ворожі дрони атакували енергетичні об'єкти. Постраждалих немає, але є пошкодження обладнання, наслідки уточнюються. На Донеччині під час обстрілу вимикалася повітряна лінія обленерго, через що знеструмлювалися підстанції та підключені до них побутові споживачі.

Стан мереж

На Донеччині з технологічних причин короткочасно вимикалася повітряна лінія обленерго, що призвело до знеструмлення двох шахт (людей на поверхню не виводили) та побутових споживачів. Всі споживачі вже заживлені.

Імпорт/експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії обсягом 20 411

МВт*год. Експорт електроенергії не передбачається.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також