Україна планує відновити експорт м'яса до Китаю після призупинення через COVID-19
17:27 11.07.2023
252

Україна розглядає можливість відновлення експорту м'яса та м'ясної продукції до Китаю, після його призупинення через пандемію COVID-19. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Питання щодо відновлення експорту українського м'яса та м'ясної продукції до Китаю було обговорено на засіданні робочої групи з розвитку м'ясної галузі під керівництвом першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України, Тараса Висоцького.

"Ми провели спеціальну зустріч з профільними асоціаціями та представниками Держпродспоживслужби перед відрядженням української офіційної делегації до Китаю, де будуть обговорюватися деталі співпраці щодо експорту нашого м'яса, зокрема свинини", - повідомив Тарас Висоцький.

Китай є одним з найбільш привабливих ринків для українських експортерів м'яса птиці, яловичини та свинини. Зараз багато українських експортерів надають заявки саме на доступ до китайського ринку, повідомляє прес-служба.

Через пандемію COVID-19 та воєнний конфлікт співпраця в частині експорту яловичини була припинена. Відновлення торговельних відносин між Україною та Китаєм обговорюється в даний час, а список експортерів яловичини та свинини продовжує розширюватися. Крім того, майбутніми планами є початок експорту м'яса птиці.

Зараз Міністерство співпрацює з китайською митницею для підготовки двосторонніх зустрічей між країнами, які відбудуться найближчим часом, повідомляє прес-служба.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також