Україна планує виробляти половину ядерного палива власними силами до 2026 року
20:42 25.11.2023
299

У 2026 році Україна планує забезпечувати себе ядерним паливом на 50% завдяки внутрішньому виробництву, як повідомила Національна акціонерна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Цей крок направлений на розвиток вітчизняного виробництва та відмову від технологій, пов'язаних із росією. Україна продовжує ліцензування, що планує завершити до кінця поточного року, для збільшення промислового виробництва компонентів для ядерних реакторів атомних електростанцій. Енергоатом реалізує цей процес за технологією компанії Westinghouse. Заплановано провести аналогічний процес із головками для паливних касет до 2024 року.

"Ми рухаємося у визначеному темпі, яке планували з самого початку. Наступним кроком буде будівництво нової лінії збірки. Згідно з нашими планами, починаючи з 2026 року, завдяки власному виробництву, Україна планує забезпечувати себе ядерним паливом на 50%, отримуючи іншу половину від Westinghouse", - сказав Петро Котін під час візиту на підприємство, де виготовляються елементи для ядерного палива, яке використовується в енергоблоках ВВЕР-440 радянської розробки.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також