Україна прийняла надлишок електроенергії Польщі під час обстрілів: звіт Міненерго
10:32 18.03.2024
264

Після запиту Польщі Україна знову надала надлишок електроенергії, а відсутність дефіциту не передбачається. На Сумщині, Чернігівщині та Харківщині сталися відключення через обстріли, а також виникли проблеми з газопостачанням у Сумській, Харківській та Миколаївській областях. Про це повідомили у понеділок у Міненерго.

Під час вчорашнього запиту Польщі до енергосистеми України було передано електроенергію в обсязі 1200 МВт*год. Унаслідок аварійного короткострокового ремонту блоку ТЕС відключилася частина генеруючої потужності, проте після виконання ремонтних робіт інші блоки були підключені. Для покриття потреб споживачів використовуються резерви тепло- та гідрогенерації, а також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.

Незважаючи на обстріли, ситуація з енергопостачанням контрольована, а система збалансована, тому графіки відключень не застосовуються.

Унаслідок обстрілів були вимкнуті повітряні лінії на Сумщині, що призвело до знеструмлення побутових споживачів і місцевої ТЕЦ. Також через ушкодження газопроводів відключено від постачання газу майже 1400 абонентів у прикордонному населеному пункті.

У Харківській області відключилася повітряна лінія, а знеструмлені підстанція та побутові споживачі. Також ушкоджено газопроводи, що призвело до відсутності газу для 150 абонентів.

Обстріли також призвели до відключення повітряної лінії на Чернігівщині і знеструмлення 370 споживачів у шести населених пунктах.

У Миколаївській області підземний сталевий газопровід був пошкоджений унаслідок ворожих атак, що призвело до відключення газу для 16 абонентів.

Стан ситуації на ЗАЕС вважається нормальним, забезпечення водою становить 15,52 метра, що вистачає для потреб станції.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також