Україна розробила правила для спортсменів щодо контактів із російськими та білоруськими атлетами
17:39 02.05.2024
255

Національний олімпійський комітет та Міністерство молоді та спорту України розробили рекомендації для українських спортсменів щодо контактів з "нейтральними" російськими та білоруськими атлетами, повідомляє НОК.

"Готуючись до участі в Іграх XXXIII Олімпіади 2024 року в умовах агресії з боку Росії, НОК та Міністерство молоді та спорту України вирішують низку питань, щоб запобігти участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях, а також забезпечити безпеку українських олімпійців, які можуть зустрітися з "індивідуальними нейтральними" спортсменами з країн-агресорів", — зазначили в НОК.

Рекомендації мають на меті захистити українських атлетів від провокаційних ситуацій та забезпечити безпеку представників офіційної делегації національної збірної команди України під час Ігор у Парижі. Вони містять 8 основних пунктів:

  • уникати прямих контактів із представниками країн-агресорів;
  • про будь-які провокаційні дії з боку російських та білоруських спортсменів повідомляти керівництво делегації;
  • не спілкуватися в соціальних мережах, не реагувати на контент "нейтральних" атлетів із РФ та Білорусі, не публікувати спільні фото та відео;
  • дотримуватися мінімальних вимог щодо правил участі в змаганнях разом із представниками цих країн;
  • під час церемоній нагородження та поза ними дистанціюватися від спортсменів із країн-агресорів та уникати спільних фото та відео;
  • утримуватися від спільних пресконференцій, інтерв'ю та інших заходів з представниками РФ та Білорусі;
  • фіксувати порушення умов участі "нейтральних" спортсменів у Олімпійських іграх і повідомляти про це керівництво делегації;
  • якщо спортсмени є співробітниками Збройних сил України чи інших військових формувань, вони мають дотримуватися рекомендацій відповідних органів.

Ці рекомендації спрямовані на запобігання контактів не лише з представниками країн-агресорів, а й з особами, які підтримують збройну агресію проти України та можуть використовувати матеріали для пропаганди.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також