Україна забезпечена електроенергією: Міненерго контролює ситуацію попри обстріли
11:05 10.02.2024
253

Міністерство енергетики України запевняє, що країна не зіткнеться з дефіцитом електроенергії, оскільки ситуація в енергосистемі залишається під контролем.

Забезпечення та розподіл енергії

В енергосистемі України не спостерігається недолік електроенергії, а внутрішнього виробництва вистачає для задоволення потреб усіх категорій споживачів. Окрім того, заплановано як імпорт, так і експорт електроенергії.

Для забезпечення надійності енергопостачання в резерві знаходяться 5 енергоблоків теплових електростанцій, які можуть бути введені в експлуатацію при необхідності. Система працює стабільно, без застосування обмежень споживання.

Вплив воєнних дій

В результаті обстрілів у Донецькій області була пошкоджена лінія електропередач, що призвело до відключення однієї з підстанцій 110 кВ, відімкнення шахти та домогосподарств. 20 шахтарів, що опинилися під землею, було евакуйовано протягом декількох годин.

На ранок деякі вуглевидобувні об'єкти державної компанії в Донецькій області залишалися без електропостачання.

Також, через бойові дії на Миколаївщині було знеструмлено лінію 150 кВ, що призвело до відключення електрики в Миколаєві та Очакові, а також у трьох вітрових електростанціях.

Обмін енергією з іншими країнами

Протягом доби очікується імпорт 2856 МВтгод електроенергії з Словаччини, Румунії та Молдови, а також експорт 2716 МВтгод до Польщі, Словаччини, Румунії та Молдови.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також