Українські моряки отримають послужну книжку поштою завдяки новій ініціативі
20:02 09.10.2023
255

Моряки отримають послужну книжку поштою завдяки новій ініціативі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Раніше, для отримання цього основного документа морякам доводилося особисто звертатися, тепер же цей процес стає більш зручним і ефективним.

Для отримання послужної книжки моряки повинні виконати два кроки. Перший крок включає оплату за бланк послужної книжки, збір необхідних документів та їх відправку до Адміністрації судноплавства. Другий крок включає розгляд заяви та виготовлення самої послужної книжки, який зазвичай займає до 10 днів.

Ця нова ініціатива також передбачає випуск послужної книжки моряка нового зразка, з більшою кількістю сторінок, що робить її більш довговічною. Удосконалені стандарти внесення даних про стаж роботи моряків на суднах також спрощують процес ведення цих документів з урахуванням міжнародних стандартів.

Міністерство розвитку громад наголошує, що ця ініціатива вже отримала попит серед моряків, і понад 2600 моряків вже звернулись для отримання або підтвердження своєї послужної книжки через нову послугу Дія. Також понад 800 моряків зареєструвалися для здачі кваліфікаційних іспитів за допомогою Дія.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також