Українцям нагадують про побутові прилади, які найбільше споживають електроенергію в умовах дефіциту в енергосистемі
15:01 18.04.2024
257

В контексті проблем з енергосистемою, українців проінформували про побутові прилади, що використовуються майже щодня і споживають значну кількість електроенергії.

Сергій Коваленко, керівник компанії YASNO, зазначив наступне: "Подивіться на ці цифри. Якщо помножити на кількість квартир, ви зрозумієте вплив кожного з нас..."

Згідно з інфографікою, до списку приладів, що найбільше витрачають енергію, входить електрична плита як лідер споживання, за нею йдуть праска та фен. У п'ятірку також увійшли електрочайник і на п'ятому місці розташувалися обігрівач, бойлер та пилосос.

Мінімальне споживання було відзначене у кондиціонерів та пральних машин.

На додаток, 18 квітня у системі енергопостачання України фіксується дефіцит електроенергії, що, згідно з оцінками енергетиків, збережеться протягом дня. Україна отримала екстрену підтримку від систем передачі електроенергії союзних країн, включаючи Румунію, Польщу та Словаччину.

Через дефіцит можуть бути запроваджені графіки обмеження потужності для бізнесу та промислових об'єктів, але, як заявив Володимир Кудрицький, голова "Укренерго", графіки відключень для побутових споживачів поки що не передбачаються.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також