Укренерго має надію, що гірше з електроенергією вже не буде
17:34 16.02.2023
267

Гендиректор НЕК "Укренерго" Кудрицький розповів, що завдяки налагодженій роботі ППО та зниженню кількості ракетних ударів з боку Росії ситуація з електроенергією покращується.

Генеральний директор Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю Bloombergзаявив, що завдяки покращенню роботи систем ППО та "зниженню можливостей Москви завдавати ударів" по критичній інфраструктурі найгірше в ситуації з електроенергією, ймовірно, позаду.

Голова "Укренерго" високо оцінив протиракетну обороноздатність України, а також швидкий ремонт електромереж, проведений його підлеглими, пише Bloomberg.

"Тим не менш, не варто розслаблятися і вважати, що російська кампанія повітряних ударів закінчилася", - підкреслив Кудрицький.

За його словами, прямі збитки, завдані українській енергосистемі, сягатимуть "сотень мільйонів доларів", а економічні втрати - "мільярди". Попередня оцінка збитків буде оприлюднена протягом найближчих тижнів.

Кудрицький також заявив, що українські ремонтні бригади скоротили час, необхідний для заміни трансформаторів, на чверть порівняно з осінню.

"На даний момент ми вийшли на плато - подальшої деградації не відбувається. Ми можемо відновлювати з тією ж швидкістю, з якою відбувається руйнування, а іноді навіть швидше", - розповів він.

"Весна і літо будуть непростими, - сказав Кудрицький. "Якщо обстріли припиняться і нам буде надана можливість відновлюватися без перерв, ми, ймовірно, досягнемо довгострокового періоду без дефіциту, але ми не можемо на це покладатися", - розповів глава "Укренерго".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також