Укрзалізниця вводить нові маршрути та поліпшує сполучення у новому графіку поїздів на 2024 рік
16:05 21.11.2023
277

У новому графіку руху поїздів на 2024 рік Укрзалізниця планує ввести 14 нових рейсів, з них 11 внутрішніх та 3 міжнародних, а також поліпшити умови на 19 існуючих маршрутах по Україні та за її межами. Оновлення передбачають нові сполучення для регіонів та комфортні шляхи сполучення для мешканців різних міст.

Одним із важливих потягів стане Інтерсіті №747/748, що забезпечить щоденні рейси між Києвом і Тернополем, надаючи зручне ранкове та вечірнє сполучення для мешканців Вінниці, Тернополя та Хмельницького зі столицею.

"Розробка нового графіку руху поїздів на 2024 рік відбувалась з урахуванням пропозицій пасажирів. Більше 7000 користувачів мобільного застосунку УЗ надали свої пропозиції цієї осені. Основний акцент було зроблено на поліпшенні дефіцитних маршрутів: міжнародних та гірських. Гірський напрямок став найбільш популярним серед організованих груп дітей на оздоровленні з прифронтових регіонів та військовослужбовців у заслужених відпустках", - повідомила «Укрзалізниця».

Серед ключових оновлень міжнародних рейсів - новий поїзд №119/120, який забезпечить зручне сполучення між Дніпром та Хелмом з пересадкою на шляху до Варшави, скорочуючи час подорожі для дніпрян на 4 години порівняно з іншими маршрутами через Перемишль. Також розвиватиметься сполучення через Чоп, з'являться нові міжнародні поїзди Чоп - Відень та Чоп - Прага, що зручно поєднаються з внутрішніми маршрутами в Україні.

Нові внутрішні маршрути також покращать можливості подорожей усередині країни. Зокрема, рейси №51/52 Одеса - Запоріжжя та №129/130 Кременчук - Чернівці, які курсуватимуть через день, забезпечать нові можливості подорожі для мешканців обох міст. Також заплановано щоденні маршрути, з'єднуючи Запоріжжя з Чернівцями, Кривим Рогом, Ужгородом, а також маршрут Луцьк - Ужгород, який отримав нову нумерацію 368/367. Ці зміни дозволять регіонам отримати більше зручних сполучень.

Усі ці оновлення спрямовані на забезпечення більш зручних та ефективних маршрутів для подорожуючих, відновлення популярних гірських напрямків та поліпшення можливостей для подорожей по Україні та за її межами.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також