Уряд модернізує графіки відключення електроенергії для зменшення тривалості обмежень
12:11 09.06.2024
286

Графіки відключення електроенергії будуть модернізовані, а новий підхід, який наразі тестується, має на меті зменшити кількість обмежень по годинах. Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Уряд ухвалив рішення щодо покращення механізму розподілу електричної енергії в умовах дефіциту. Метою є зменшення кількості погодинних обмежень та раціональніший розподіл наявних лімітів між областями. Це дозволить більш справедливо розподіляти електроенергію для побутових споживачів.

На запитання щодо нових графіків, Колісник відповів: "Вони будуть модернізовані, і новий підхід якраз тестується, щоб зменшити кількість обмежень по годинах."

Доповнення: Перший заступник міністра енергетики України Юрій Власенко повідомив, що з 8 червня в тестовому режимі буде введено новий порядок застосування графіків погодинних відключень, щоб забезпечити коротшу тривалість обмежень електроенергії.

На засіданні уряду 24 травня була затверджена постанова, яка зобов'язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії для споживачів. Генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко зазначив, що з 24 червня почне діяти постанова про справедливий розподіл лімітів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також