Уряд України зобов'язав зробити сайти держорганів доступнішими для осіб з обмеженими можливостями
20:56 29.07.2023
256

Уряд України зобов'язав державні органи зробити свої веб-сайти більш доступними для осіб з порушенням зору, слуху та моторики, повідомляє Кабінет Міністрів України. Згідно з прийнятою постановою, всі сайти, онлайн-портали та програми повинні відповідати міжнародним стандартам WCAG 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines), які визначають правила для забезпечення доступності онлайн-контенту для різних користувачів, зокрема для людей з інвалідністю.

Ці стандарти включають правила перекладу мовою жестів, поліпшення читабельності тексту, адаптацію розміщення картинок та інші важливі аспекти, що полегшують користування сайтами особам із різними обмеженнями. Прийняте рішення має допомогти забезпечити більший доступ до державних послуг для осіб з інвалідністю, а також маломобільних громадян.

За словами постпреда програми розвитку ООН в Україні Яка Сільє, в країні нараховується приблизно 2,7 мільйона людей з інвалідністю, і їх кількість постійно зростає через війну. При цьому зазначено, що ця цифра стосується тільки офіційно зареєстрованих осіб, тож необхідно приділити особливу увагу покращенню доступності для них, щоб вони мали зручний доступ до необхідних державних послуг.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також