Єврокомiсiя «пiдготувалась» до вторгнення Росiї в Україну
19:32 15.12.2021
254

Європейська комiсiя розробила варiанти дiй на випадок ймовiрного вторгнення Росiї до України. Про це заявив вiце-президент Єврокомiсiї Марош Шефчович на пленарному засiданнi Європарламенту, повiдомляє Укрiнформ.

Ми виконуємо завдання, дане нам Європейською радою, яка просила розробити варiанти на випадок, якщо ситуацiя стане бiльш драматичною i буде реальна небезпека подальшої ескалацiї або подальшої агресiї (Росiї, – прим.авт.) проти України, — заявив Шефчович.

Вiн заявив, що варiанти вже розробленi i завтра, 16 грудня, їх представлять на розгляд Європейської ради. Також вiце-президент Єврокомiсiї закликав РФ до мирного врегулювання, деескалацiї та використання дипломатичних каналiв для врегулювання ситуацiї.

За його словами, пiд час парламентських слухань багато депутатiв висловили стурбованiсть через стягнення росiйських вiйськ до кордонiв України. Шефчович нагадав, що, окрiм полiтичного спiвробiтництва, ЄС вiд 2014 року надав Українi понад 40 мiльярдiв євро.

Ми також працюємо в iнших секторах, у всiх сферах - вiд енергетики до критичних сировинних матерiалiв. Ми пiдтримуємо Україну у структурних реформах та в модернiзацiї адмiнiстративного управлiння, — пiдсумував вiн.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також