Європейські партнери інвестують $435 млн у розвиток телекомунікацій в Україні
Сьогодні, 21:02
252

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров оголосив, що європейські партнери направлять $435 млн для підтримки компаній lifecell LLC та "Datagroup-Volia". Ці кошти спрямовані на відновлення телекомунікаційної інфраструктури, покращення мобільного зв'язку та розширення покриття інтернетом по всій Україні.

За словами міністра, ці інвестиції будуть використані для закупівлі нового обладнання, що дозволить забезпечити стабільний зв'язок навіть під час активних бойових дій і постійних атак на телеком-мережу.

"Стабільний зв’язок — невід’ємна частина нормального життя кожної людини. Попри спроби ворога знищити телеком-мережу, українці повинні мати змогу викликати екстрені служби, спілкуватися з рідними, працювати та навчатися онлайн. Зараз важливим фактором для стабільної роботи зв'язку є інвестиції", — підкреслив Федоров.

Він висловив подяку Міжнародній фінансовій корпорації, Європейському банку реконструкції та розвитку, а також Європейській комісії та Уряду Франції за надану підтримку у зміцненні телекомунікаційної сфери України.

Автор: Павло Перушко
Читайте також