З 12 лютого електронна черга для автобусів запрацює на всіх пунктах пропуску між Україною, ЄС та Молдовою
16:23 08.02.2024
266

З 12 лютого о 12:00 послуга електронного запису для перетину державного кордону автобусами розширюється на всі 29 контрольно-пропускних пунктів між Україною, країнами Європейського Союзу та Молдовою. Цю ініціативу анонсувало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України через свій Facebook.

За словами міністра Олександра Кубракова, розширення системи "єЧерга" дозволить ефективно координувати рух автобусів через кордон, забезпечуючи при цьому дотримання розкладу і зниження навантаження на пункти пропуску. Це стане можливим завдяки присвоєнню кожному автобусу індивідуального часового слоту для перетину кордону.

Система "єЧерга", що вже функціонує на восьми пунктах пропуску з серпня минулого року, буде доповнена ще 21 пунктом. Серед них Ягодин - Дорогуськ, Устилуг - Зосин, Угринів - Долгобичув та інші ключові переходи.

У міністерстві наголосили, що з моменту запуску системи через "єЧергу" кордон перетнули понад 40 тисяч автобусів та 725 тисяч вантажівок, підкресливши ефективність електронної реєстрації для оптимізації міжнародного транспортного сполучення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також