Західні спецслужби попередили про «високу ймовірність» вторнення РФ в Україну
14:00 15.11.2021
260

Західні партнери попередили Україну про високу ймовірність вторгнення російських військ уже поточної зими.

Про це пише Financial Times.

"Інформація наших (військових спецслужб – ред.) збігається з інформацією країн-партнерів про високу ймовірність дестабілізації ситуації в Україні цієї зими".

Хоча інтерпретація даних західної розвідки "потребує додаткового обговорення", там вбачають "високу ймовірність ескалації ситуації".

Маляр зазначила, що висновки союзників "ґрунтуються не лише на інформації про кількість російських військ уздовж українського кордону", і припустила, що Вашингтон має додаткову розвідку про наміри російського президента Володимира Путіна.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів, що Росія розгорнула на півночі, сході та півдні України до 114 тисяч військовослужбовців, у тому числі близько 92 тисяч піших солдатів, а також військово-повітряні та морські сили.

Вашингтон ще не сформував уявлення про наміри Путіна щодо збільшення військ на основі різних оцінок російської загрози Україні, зазначили люди, поінформовані про обговорення. 

Але США побоюються, що останні рухи є серйознішими, ніж переміщення сил навесні, коли Москва зібрала подібну кількість людей на кордоні в рамках так званих "навчань".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також