Знайдіть найближчий Пункт незламності через застосунок "Дія"
18:34 20.10.2023
252

Відтепер українці мають можливість легко отримати інформацію про Пункти незламності за допомогою кількох кліків в застосунку "Дія". За цією ініціативою Державне агентство з питань рибальства розпочало експериментальний проект, який триватиме два роки. Повідомлення про це опублікувало Міністерство аграрної політики та продовольства.

Використовуючи застосунок "Дія", тепер можна знайти найближчий Пункт незламності, перевірити наявність доступних послуг та побудувати маршрут до нього. Це зробить можливим швидкий вибір найзручнішого місця для отримання необхідних опцій під час відключень електроенергії, забезпечення зв'язку та доступу до Інтернету навіть в умовах відсутності світла.

Для пошуку Пункту незламності потрібно обрати свою область та завантажити мапу через застосунок "Дія". Після цього можна користуватися мапою без доступу до Інтернету чи зв'язку. Вдосконалена функція фільтрування дозволяє знаходити локації з необхідними опціями, такими як пандуси, Інтернет, мобільний зв'язок, генератори тощо. На мапі відображаються лише ті пункти, де ці опції доступні. В результаті можна з легкістю знайти та обрати потрібний Пункт незламності, де буде можливість зарядити телефон, зателефонувати, або просто розігрітися.

Щоб скористатися цією послугою, користувачам потрібно:

  1. Авторизуватися в застосунку "Дія".
  2. Вибрати опцію "Послуги" і "Пункти незламності".
  3. Ознайомитися з інструкціями та натиснути "Далі".
  4. Вибрати область та завантажити мапу. Після цього мапа буде доступна для використання без підключення до мережі.
  5. Надати доступ до своєї геолокації для відображення Пунктів незламності в радіусі 1,5 км. Якщо ви не бажаєте ділитися геолокацією, ви можете використовувати масштаб для пошуку.
  6. Використовувати фільтр, якщо це необхідно, та натиснути "Прокласти маршрут".

Важливо відзначити, що з питань безпеки геолокації, Пункти незламності не відображаються в певних областях України, зокрема в Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській областях, а також частково в Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Команда Мінцифри продовжує розвивати цю послугу та додавати нові опції з метою забезпечення необхідної допомоги кожному українцю під час відключень електроенергії.

 
Автор: Павло Петрушко
Читайте також