ЗСУ вперше отримують спеціально адаптовані літні польові костюми для жінок
18:36 01.02.2024
388

Вперше жінки-військовослужбовці ЗСУ отримали літні польові костюми, спеціально адаптовані під їхні антропометричні особливості. Про це інформує прес-служба Міністерства оборони України.

За інформацією Міноборони, ці костюми були розроблені з урахуванням потреб жіночого персоналу, забезпечуючи комфорт у польових умовах і на базах дислокації.

Розмірний ряд цих костюмів варіюється від 40 до 64, з врахуванням зростання від 146 до 188 см і включає дві повнотні групи. Розробкою займалися відділ ЗСУ, спільно з громадськими організаціями та вітчизняними виробниками, а також проводилися військові випробування.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова відзначила важливість цієї події, зазначивши, що в армії служить багато жінок, з яких приблизно 5 тисяч перебувають на передовій. Вона також зазначила, що ініціатива створення спеціалізованої форми необхідна для зростаючої кількості жінок у Збройних Силах.

Під час видачі форми присутні були віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк, уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, представники міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" та громадські активісти.

Міноборони подало заявку на закупівлю 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни на 2024 рік. Вже в січні 2024 року оголошено тендери на ці закупівлі, а 50 тисяч комплектів вже надходять до військ.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також