Українські медзаклади забезпечені генераторами для безперебійної роботи
13:38 28.06.2024
256

Усі 643 заклади охорони здоров’я, що входять до спроможної мережі, забезпечені генераторами для безперебійного функціонування. У лікарнях встановлено понад 11 тис. генераторів. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає пресслужба МОЗ.

За його словами, серед 643 закладів охорони здоров’я, що входять до спроможної мережі, повністю автономними є 238. Йдеться про автономні котельні, свердловини та генератори.

503 медзаклади спроможної мережі забезпечені резервними джерелами теплопостачання (котельнями), а 306 медзакладів мають власні свердловини.

"Усі 643 заклади (100%) забезпечені резервними джерелами живлення – генераторами для безперебійного функціонування. 95 закладів мають потребу у генераторах для додаткових потреб," – йдеться у повідомленні МОЗ.

Загалом українські лікарні забезпечені понад 11 тис. генераторів для безперебійного електроживлення. Понад 3 тис. генераторів було доставлено до медзакладів за час повномасштабної війни.

Крім того, деякі лікарні, окрім генераторів, забезпечені станціями супутникового інтернету Starlink. Наразі у медзакладах встановлено вже 1185 таких станцій, що допомагає лікарням залишатися на зв’язку під час відсутності електроенергії та перебоїв із мобільною мережею.

Також близько 80 українських закладів охорони здоров'я мають сонячні станції, частина з яких обладнана акумуляторами для накопичення енергії.

Ляшко підкреслив, що забезпечення українських лікарень альтернативними джерелами електроенергії та їх підсилення триватиме й надалі, щоб медзаклади могли ефективно працювати за будь-яких умов.

Автор: Павло Перушко
Читайте також