Українські пологові будинки отримали понад 5,5 тисяч нових "пакунків малюка"
13:34 24.06.2024
254

До пологових будинків України вже доставлено понад 5,5 тисяч нових "пакунків малюка", повідомила Державна служба України у справах дітей. Наразі триває формування замовлень та поставка наступних партій.

Цього року склад "Пакунку малюка" був оновлений з урахуванням побажань батьків та рекомендацій експертів. До нього додали популярні товари, такі як багаторазові вологостійкі пелюшки та теплі речі, збільшили розмір пледа-ковдри та зменшили кількість одягу малого розміру, з якого діти швидко виростають.

Крім того, у новий "пакунок малюка" додали книжку "Від народження до року", розроблену та надруковану ЮНІСЕФ.

Відомство також нагадало, що в Україні діє пілотний проєкт, який дозволяє батькам обрати замість "пакунку малюка" одноразову грошову виплату. Подати заяву на виплату грошової компенсації можна через єМалятко або звернутися особисто до органів соціального захисту.

Для закладів торгівлі розроблено алгоритм дій щодо підключення до пілотного проєкту, який можна знайти за відповідним посиланням.

"Пакунок малюка" є одноразовою натуральною допомогою від держави для сімей, у яких народилася дитина. Метою цієї програми є підтримка родини з новонародженим та допомога батькам у забезпеченні належного догляду за немовлям.

Автор: Павло Перушко
Читайте також