Український стартап Audubo, заснований у США, продав послуги зі збору людських ракових тканин, клітин і плазми
13:00 09.02.2022
258

Український стартап Audubo, заснований у США, продав послуги зі збору людських ракових тканин, клітин і плазми на 6,5 млн доларів, - як зазначено у Форбс, кампанію заснував у США науковець Ростислав Семіков, який навчався у Запорізькому медичному університеті, у магістратурі в Оксфорді та в аспірантурі в університеті Луїзіани (США).

Компанія Семікова займається біобанкінгом – збирає та зберігає тканини, сироватку та плазму крові, синовіальну рідину та клітини. Audubon Bioscience надсилає біозразки у дослідницькі інститути та компанії, які займаються тестуванням і розробкою нових діагностичних засобів і ліків.

Замовники платять стартапу за збір, обробку і доставку зразків. Із компанією працюють понад 70 клієнтів, зокрема Американський інститут раку (NCI), Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC), фармацевтичні та біотех-компанії.

Науковці використовують біозразки, щоб перевірити, як працюють нові ліки чи тести в пробірці до того, як проводити експеримент на людині чи тварині. Інше застосування – персоналізована медицина. Завдяки біозразкам можна визначити, яка мутація раку наявна в пацієнта, щоб призначити йому найбільш ефективні ліки.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також