Українцям, які застрягнуть за кордоном через скасування рейсів, обіцяють допомогу
18:02 13.02.2022
266

У Мінінфраструктури заявили, що влада забезпечить повернення додому українців, які застрягнуть за кордоном через скасування авіарейсів. Водночас Україна закривати свій повітряний простір не планує.

Джерело: Державної авіаслужби України

Можливе скасування авіарейсів в Україну прокоментував очільник Міністерства інфраструктури Олександр Кубраков. Він зазначив, що влада очікує на стабілізацію ситуації найближчим часом.

Українцям обіцяють допомогу з поверненням додому

Міністр запевнив, що Кабінет Міністрів, Офіс Президента та наші міжнародні партнери напрацьовують спільні рішення.

У випадку потреби держава забезпечить повернення усіх громадян України з-за кордону,
– наголосив Кубраков.

У деяких перевізників виникають складнощі пов’язані із коливаннями на ринках страхування. Зі свого боку держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку. Наразі проводяться консультації з міжнародними партнерами та готуються відповідні рішення уряду.

«Ринки страхових послуг, так само як і ринки капіталу, є вразливими до інформаційного поля. Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Для цього Уряд, Офіс Президента та наші міжнародні партнери напрацьовують спільні рішення. У разі потреби, держава забезпечить повернення усіх громадян України з-за кордону» – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, Україна закривати свій повітряний простір наміру не має.

Джерело

Автор: Павло Петрушко
Читайте також