Укрпошта випускає благодійні марки до Дня медика для підтримки прифронтових лікарень
15:07 23.07.2024
264

26 липня, напередодні Дня медика, Укрпошта випустить новий благодійний поштовий випуск під назвою «Героїчні професії. Янголи війни», що включає марки «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній». Всі кошти від продажу цих марок підуть на підтримку лікарень, розташованих на прифронтових територіях, повідомляє Укрпошта.

Цей випуск є продовженням серії героїчних марок, яку Укрпошта започаткувала у 2023 році, і присвячений відважним медикам, як цивільним, так і військовим. Вони, немов янголи-охоронці, евакуюють поранених з полів бою, рятують життя в "швидких" та операційних, даруючи надію та допомогу тим, хто постраждав від ворожих обстрілів. Військові медики, часто в умовах нестачі інструментів, медикаментів та робочих рук, щодня рятують життя, зупиняючи кровотечі та виконуючи складні операції.

Марковий аркуш, випущений Укрпоштою, складається з двох марок – «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», які показують, як лікарі виконують свою місію на передовій та в гарячих точках. Багато з них замінили свої кабінети на операційні посеред поля, а деякі здобули медичні навички прямо на фронті. Кожна марка в цій серії символізує незламність та відданість медиків.

Тираж маркового аркуша становить 100 000 примірників. Номінал кожної марки – М (30 грн, що відповідає тарифу на пересилання внутрішніх реєстрованих листів масою до 50 г і поштових карток) + 5 грн для благодійних цілей. Тираж конверта «Перший день» – 35 000 екземплярів, карток – 35 000 екземплярів. Спеціальне погашення штемпелем «Перший день» відбудеться у Києві.

Придбати нові поштові випуски можна з 26 липня у відділеннях поштового зв’язку та в Поштовому маркеті. Художник поштових марок, конверта «Перший день» та карток – Олександр Охапкін.

Автор: Павло Перушко
Читайте також