Уряд розширив функціонал порталу «Дія»
14:30 04.08.2021
263

Кабінет Міністрів розширив функціональні можливості єдиного державного вебпорталу електронних послуг "Дія" шляхом інтеграції до нього інформаційних систем інших державних органів влади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне розпорядження уряд ухвалив на засіданні 4 серпня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до розпорядження, до порталу "Дія" інтегруються інформаційні системи, які запроваджені в результаті виконання завдань та проєктів цифрової трансформації, ухвалених Кабміном у лютому 2021 року.

Зокрема, до порталу будуть інтегровані інформаційні системи органів виконавчої влади, інших органів державної влади, органів місцевого самоврядування та інших суб'єктів господарювання. Крім цього, через портал "Дія" будуть реалізовані відповідні електронні послуги та інші функціональні можливості інтегрованих до нього інформаційних систем органів державної влади.

Як повідомляв Укрінформ, бренд і концепцію застосунку та порталу «Дія» представили 27 вересня 2019 року в Києві. У першій версії додатку були доступні 33 онлайн-послуги та низка електронних документів.

У жовтні 2020 року Мінцифри презентувало оновлений додаток «Дія 2.0» та запустило нові адмінпослуги на порталі «Дія».

17 травня 2021 року відбулася презентація нових онлайн-послуг та електронних документів, доступних у застосунку та на порталі «Дія».

Автор: Павло Петрушко
Читайте також