Уряд виділяє 1,5 мільярда гривень на будівництво нових магістральних водогонів для регіонів
21:00 06.06.2023
269

Уряд виділить 1,5 млрд гривень на будівництво нових магістральних водогонів для забезпечення водою міст Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Про це оголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Наш наступний важливий крок - забезпечення міст у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях доступом до води. Зараз ми приймаємо рішення про виділення 1,5 млрд гривень для будівництва нових магістральних водогонів", - зазначено в повідомленні.

За словами прем'єр-міністра, будуть побудовані такі водогони: Карачунівське водосховище - Кривий Ріг - Південне водосховище, Марганець - Нікополь, Хортиця - Томаківка.

Ці водогони необхідні для забезпечення питною водою Кривого Рогу, Нікополя та Марганця.

"Роботи розпочнуться негайно, щоб не втрачати часу. Державне агентство з відновлення буде відповідальним за реалізацію цих проектів", - зазначив Шмигаль.

Також прем'єр повідомив, що в даний час триває евакуація людей з підтоплених населених пунктів. Рівень води піднявся вже більш ніж на три метри, а 1500 будинків підтоплено. У Херсоні було відкрито три евакуаційні пункти, а також залучено додаткові сили ДСНС.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також