В Одеській ОВА розповіли про плани на курортний сезон
15:49 21.06.2022
403

Відкривати чи ні сезон відпочинку на морському узбережжі Одещини та місця для купання мають вирішувати військові. 

Про це заявив під час національного інформаційного телемарафону речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Щодо заборони купатися та всього, що з цим пов’язано. На жаль, є сумнозвісний людський фактор. Наша патрульна поліція працює в надзвичайно складних умовах, мова йде про спілкування з деякими порушниками всіх тих правил, які встановлені. Віддаю належне звичайним одеситам та громадськім активістам, які долучаються та переконують людей йти з тих частин пляжу узбережжя, які ймовірно є замінованими. Адже існує небезпека, що міну може принести до берега і такі факти вже були, і трагічні також", - підкреслив Братчук.

Речник Одеської ОВА зауважив щодо ініціативи відкрити ще деякі ділянки пляжів та узбережжя для купання відпочиваючих.

"Я прихильник в цієї ситуації, такого варіанту вирішення проблеми, коли останнє слово в цьому питанні має бути за нашими військовими. Тому що море, узбережжя, пляж - це лінія фронту. Іде загроза не лише ракетна, а й військово-морська. Наші військові зробили все, аби свого часу провести протидесантні заходи, протикорабельні. Ми прекрасно розуміємо, що сьогодні охорона міста, всього регіону та України – це питання номер один", - акцентував Братчук.

На його думку, "всі відпочинки" такого плану повинні бути після перемоги.

Речник Одеської ОВА також зазначив, що втрати для туризму в Одеському регіоні дуже великі. Але, попри це, мова про відпочинок повинна вестись не у форматі поновлення роботи нічних розважальних закладів, а про те, що мають відкриватися та працювати заклади відпочинку і реабілітації.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також