В Раді безпеки ООН занепокоєні новою загрозою ІДІЛ в Африці
09:12 20.08.2021
252

Міністри країн-членів Ради безпеки ООН 19 серпня обговорили доповідь генерального секретаря щодо загроз, які становить екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Члени Ради безпеки з глибокою тривогою відзначили, що ІДІЛ та інші терористичні групи продовжують експлуатувати, як онлайн, так і в реальному житті, руйнування, лиха та регрес, пов’язані з пандемією COVID-19», – йдеться у повідомленні пресслужби Організації Об’єднаних націй.

За даними ООН, ІДІЛ демонструє «тривожну експансію» в низці регіонів, у тому числі – в Африці, де її вплив росте і може мати «довготривалі наслідки для миру, безпеки та стабільності».

Члени Ради безпеки вказали на регулярні напади на цивільних, міста та військові табори з боку бойовиків регіональних осередків «ІД», в тому числі в Західній та Центральній Африці та районі Сахари.

Орган ООН «підкреслює важливість цілісного підходу до протидії тероризму та насильницькому екстремізму, що сприяє тероризму, відповідно до чинного міжнародного права».

Члени Ради безпеки закликали держави-члени виконати зобов’язання за резолюціями щодо криміналізації фінансування тероризму та інших заходів, які можуть позбавити ІДІЛ доступу до фінансування.

Як вже повідомлялося, Глобальна коаліція проти ІДІЛ (Ісламської держави Іраку та Леванту, міжнародної терористичної організації) була створена 10 вересня 2014 року за ініціативи США. Наразі до її складу входять 83 країни-партнери.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також